Om FMSF

Fria Moderata Studentförbundet grundades 1942, medan andra världskriget rasade utanför vårt lands gränser, av fyra borgerliga studentföreningar från Uppsala, Stockholm, Göteborg och Lund. Syftet var att stärka den borgerliga rörelsen bland studenter och verka för frihet och oberoende. Sedan dess har flera föreningar tillkommit och vi finns i dag på samtliga stora svenska högskolor och universitet.

FMSF är ett partipolitiskt fristående studentförbund, som samlar frihetligt sinnade medlemmar från alla borgerliga partier och piratpartiet. Dessutom har förbundets föreningar ett antal medlemmar som inte känner sig hemma inom något politiskt parti.

Studentförbundet är berömt för att ha högt i tak och tillåta stora åsiktsskillnader. Dessutom är det en federation i ordets förnämligaste betydelse, där lokalföreningarna är mycket självständiga i förhållande till förbundet. FMSF talar inte om för medlemmarna vad de ska tycka, utan uppmuntrar i stället fri debatt. Vårt motto är att argumenten är viktigare än åsikterna.

Varje år samlas representanter från medlemsföreningarna till representantskap. Vid representantskapet utses förbundets presidium, som ansvarar för verksamheten mellan representantskapen. För att stödja presidiet i dess verksamhet finns ett kansli i Stockholm. Förbundets styrelse kallas ordföranderåd och består av medlemsföreningarnas ordförande.

Förbundet ger ut tidskriften Svensk Linje, som utkommer med fyra nummer årligen.

Flera framstående svenskar som har skolats i Fria Moderata Studentförbundet har därefter gjort karriär inom olika områden. Bland dem finns utrikesministern och förre statsministern Carl Bildt, PR-gurun Peje Emilsson, ledarskribenten PJ Anders Linder, den skytteanska professorn Leif Lewin och astronauten Christer Fuglesang.

För mer information, besök gärna vår hemsida.

Annonser
Kommentarer inaktiverade för Om FMSF
%d bloggare gillar detta: