EU-parlamentet inför jobbförbud för nyblivna mammor?

Om ett par arbetsdagar ska EU-parlamentet rösta om ett nytt direktiv – vilket väntas gå igenom och därmed bli svensk lag från och med 1 januari 2012, det vill säga ungefär om ett år. Direktivet föreslår att nyblivna mammor förbjuds att jobba de första 6 veckorna efter födseln. Mammorna skall kompenseras för sitt inkomstbortfall genom att ersättningen höjs till 100% av lönen – och det hela kommer (i Sverige) sannolikt behöva finansieras genom höjda arbetsgivaravgifter.

EU-ministern, Birgitta Ohlsson (FP) har kritiserat förslaget, liksom Christofer Fjellner (M) i EU-parlamentet. Vänsterpartisten, tillika Europaparlamentarikern Eva-Britt Svensson planerar dock att rösta för förslaget. Detta är helt i linje med den kollektivistiska människosyn som präglar vänstern, där eliten anser sig veta bättre än folket hur de skall leva sina liv.

Måtte detta frihetsinskränkande förslag stoppas innan det går igenom.

Annonser

Ett svar to “EU-parlamentet inför jobbförbud för nyblivna mammor?”

  1. Petrus Says:

    Tragikomiskt är det ändå att vänsterpartistiska kärnfamiljshatare är villiga att låta kampen mot patriarkatet vila nu när det dyker upp en chans att i stället införa ytterligare lite mer tvång.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: