Läkemedlen: Lägre priser, större tillgängliget

Flera medier, däribland DN, berättar idag att sedan Apotekets monopol avskaffades på receptfria läkemedel, så har priserna sjunkit och tillgängligheten ökat (priserna fortsätter dessutom att sjunka).

Konkurrensen har med andra ord gjort det mindre dyrt och lättare för folk som är sjuka att få tag på receptfria läkemedel på ett bra sätt.

En lyckad reform. Det är värt att påminna om att kollektivisterna i vänsterpartierna stretat emot denna frihetsreform under många år.

Annonser

2 svar to “Läkemedlen: Lägre priser, större tillgängliget”

  1. Elin Says:

    Men om man behöver receptbelagda läkemedel har tillgängligheten minskat. Med andra ord – om man verkligen behöver ett läkemedel ska det vara så svårt som möjligt att få tag på det! *Vilken toppenreform!*

    • Petrus Says:

      Men de receptbelagda läkemedlen är ju de som INTE tillåts existera på en fri marknad. Så att klaga på att de planekonomiskt hanterade läkemedlen inte blev billigare vid avmonopoliseringen är ju lite som att beklaga sig över att friheten i Östtyskland inte ökade när nazisterna föll… (inga jämförelser mellan parterna i övrigt).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: