De jämlikas kval

Sverige har som bekant fått en ny EU-minister, nämligen Birgitta Ohlsson (FP). Det finns mycket man kan säga om utnämningen och om Ohlsson som person. Hon är rejält stridbar och hamnar ibland rätt, som i utrikespolitiken och FRA-frågan och ofta fel, som med förslaget att kvotera föräldraförsäkringen. Man borde också diskutera ifall det

Sveriges nya EU-minister

verkligen är nödvändigt med en EU-minister, nu när ordförandeskapet är över och de flesta departement redan har integrerat EU-frågorna. Men, det kanske finnas saker för henne att göra, om inte annat har Ohlsson är klockren åsikt om det avskyvärda jordbruksstödet.

Men debatten verkar istället ha låst sig vid att Ohlsson är gravid och med andra ord kommer att bli småbarnsförälder samtidigt som hon får ett synnerligen ansvarskrävande arbete. Vissa är rejält upprörda och tycker hon borde stannat hemma och ta hand om den kommande bebisen.  Ohlsson får däremot rejält med stöd från kloka personer som Anna Kinberg Batra och Emilie af Jochnick. Det förfaller inte vara något problem med att kombinera föräldrarollen och ett hård arbete om man nu vill det.

Men en riktigt bra kommentar kommer från Per Hagwall:

Men är det bara jag som ser ironin i att en person som vill lagstifta om hur andra föräldrar skall ta hand om sina barn nu blir upprörd när hon själv utsätts för oombedda förnumstiga råd och pekpinnar?

Så är det givetvis.  Den som vill bestämma över andra får finna sig i att andra även har kommentarer på ens eget liv. Vill man inte att andra skall lägga sig i hur man väljer att ta hand om sina barn bör man inte ha åsikter om hur andra gör. Sanna Rayman kommenterar som vanligt på ett smart sätt. De som tycker att sann jämställdhet innebär att varje person får göra sina egna livsval rekommenderas att närmare studera vår kampanjsida.

Undertecknande vill dock ta tillfället i akt att tipsa om något annat som har med jämställdhet att göra, även om det är lite mera populistiskt. Musikvideon gjord av Tanja Bergkvist och Matte Matik är faktiskt hysteriskt rolig. Lyssna och njut:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: