Kan någon berätta var gasen sitter?

Makroekonomi är fascinerande.  Visst, jag är biased med det är ett intressant att fundera på vad, om något, som man kan göra för att mildra de effekter som lågkonjukturer drar med sig.  För det är sorgerligt med folk som blir arbetslösa, det tycker alla, framförallt i länder där det riskerar att leda till långvarig arbetslöshet.

Men bara för att man vill väl innebär det inte att man alltid lyckas med att göra väl. Via Greg Mankiws hittar jag ett extremt intressant diagram som visar att Obamas stimulanspaket inte har haft, enligt deras egna planer, någon som

Ingen effekt hittils

Ingen effekt hittils

helst effekt. Visst, det kan ju ha varit så att krisen var mycket värre än de förutspådde och att paketen har haft någon effekt. Men det ger oss ändå ett visst anekdotiskt bevis för att alla dessa paket faktiskst kanske inte fungerar alls, vilket inte vore omöjligt.  Och om de nu inte fungerar, kan vi inte då försöka fokusera på att försöka genomföra åtgärder som skapar långsiktig ekonomisk utveckling, såsom att sänka trösklarna på arbetsmarknaderna och sänka skatter som hämmar utbildning och flit?

För alla eventuella nördiga läsare bifogas den senaste showen från The Stand-Up Economist! Mycket nöje.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: