Släpp civilrättslagstiftningen loss, det är vintertid!

Såhär när dagarna blir kortare och löven börjar falla från träden i ett enormt kollektivt, biologiskt, självmord har en märklig konflikt uppståt i Sverige. Märklig, därför att den egentligen är helt onödig. Det är givetvis den kommande lagen om könsneutralt äktenskap som avses. Att KD inte tycker om den, och troligen kan

Ett stiligt nygift par. Kungen till höger i bild

Ett stiligt nygift par. Kungen till höger i bild

tänka sig att slåss med näbbar och klor emot den när de behöver profilera sig för att inte riskera att åka ur riskdagen är en sak. Men det märkliga är att det finns en kompromiss som skulle förenkla livet för alla involverade utan att man måste köra över kd och få dåliga vibbar inom alliansen.

Precis som Sydsvenskans ledarsida (oberoende mespropp) skriver är den givna lösningen att helt skilja på stat och religion. Dick Erixon kommenterar likaså klokt.  Låt vem som helst sluta ett kontrakt angående barn, ekonomi och allt som finns i ett äktenskap idag. Kalla det för fomulär 1A om man så vill och låt vem som helst ingå det (jo, även polygama relationer bör vara tillåtna). Om sedan ett samfund vill välsinga detta efter sina ritualer är något som staten inte har med att göra.

För de som tror att jag tycker såhär bara av ren cynism och hat mot familjer kan jag meddela att det finns flera anledningar till att jag inte gått ur Svenska Kyrkan. En av dem är drömmen att någon dag få stå där iförd frack med en vacker brud och lova evig kärlek. Att man sedan måste fylla i ett papper på stadshuset känns inte som de kommer förstöra cermonin.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: